Dieptesessies, zoeken naar triggers en deze opruimen.

 Waarschuwing; Dieptesessies zijn nooit leuk! Akkoord? Lees dan verder.

In het gehele aanbod werk ik succesvol met zogenaamde dieptesessies. Gebaseerd op de PMA techniek en de door mij ontwikkelde Brein Regie Methode geef ik je met plezier inzicht in de werkwijze van deze sessies.

Veel stress zonder context wordt veroorzaakt door een zogenaamde blokkade in het brein. Dit is een zogenaamde 'procesfout' in de opslag.
Bijvoorbeeld: je bent met iemand in gesprek en ervaart ineens een negatief gevoel zonder enige aanleiding? Of dit gebeurt in een willekeurige situatie. Je weet wel dat er geen echte dreiging is, maar het voelt wel zo! Je krijgt dit vervelende gevoel met bijbehorende emoties niet onder controle. 

Zo’n blokkade is in het verleden ontstaan op een moment dat jouw brein bepaalde zintuigelijke waarnemingen (zien, horen, ruiken, voelen) samen met een negatieve fysiologie op een andere manier gecodeerd opslaat, anders dan in een ‘normale’ situatie.

Op dat moment een belangrijke functie want je blijft niet in die situatie hangen (overleving).

Dit proces kan er toe leiden dat in een bepaalde situatie jouw brein een koppeling maakt met die eerdere gebeurtenis waarin die blokkade is ontstaan. Het brein neemt waar door de zintuigen en koppelt dit aan de negatieve fysiologie die hoort bij de oorspronkelijke gebeurtenis. Die negatieve fysiologie kan bestaan uit bijvoorbeeld hartkloppingen, buikpijn, hoofdpijn, trillen, duizelingen, kortademigheid, pijn en spanning in de spieren etc., vaak ook 'stress' genoemd.
Gebeurt dit zeer regelmatig, dan veroorzaakt dit uiteindelijk allerlei stress gerelateerde klachten en bijvoorbeeld uiteindelijk een burn-out.

Het vervelende voor de meeste mensen is dat zij, na het ontstaan van de ontstane blokkade, allerlei belemmerende- en zelfs destructieve gedrags- en gedachtepatronen hebben opgebouwd en veelal weer terugvallen in de oude patronen.

Door te werken met dieptesessies wordt de blokkade feitelijk 'opgeruimd' en wordt de negatieve fysiologie niet meer geactiveerd (of getriggerd) in het huidige leven. Bijkomend voordeel is dat het gemakkelijker wordt om de negatieve patronen die we hebben aangeleerd, te veranderen. In de dieptesessies gaan we dus aan de slag met de oorzaak en niet met 'symptoom bestrijding'.

"Ons brein werkt zeer efficiënt en effectief, maar voor onze mind meestal niet logisch"

(Ynco de Jong)

Informatie over de werking van het brein

door Dr. Coby Baart, neuroloog em.,

achtergrondinformatie over de werking van

de dieptesessies die wij verzorgen bij Lighthouse2be

gebaseerd op PMA en de Brein Regie Methode.

Met dank aan De Breinregisseur.