Visie op voeding

Voeding is een belangrijke pijler van het herstelproces. Met zorg en aandacht worden bijzonder smakelijke gerechten geserveerd op basis van biologische en organische (streek)producten. Hierbij houden we rekening met een goede balans tussen plantaardige en dierlijke producten.

 

Langdurige lichamelijke en psychische klachten vinden dikwijls hun oorsprong in een niet optimaal functionerend spijsverteringssysteem. Denk hierbij aan klachten als energieproblemen, concentratie- en geheugenstoornissen, slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijnen, enz.

 

Gluten, dierlijke melkproducten, toegevoegde suikers, koffie en alcohol in voeding worden gedurende het verblijf zo goed als volledig weggelaten. Het doel is herstel van de darmflora, optimalisatie van de opnamefunctie van de darmwand en het tegengaan van ontstekingsprocessen. Dit heeft ook als gevolg dat de opnamecapaciteit van gezonde stoffen verbetert, en de resorptie van toxische stoffen vermindert.

 

Individuele aanpassing van het voedingspatroon kan nodig zijn op medische gronden, bijvoorbeeld wanneer er een intolerantie of allergie bestaat tegen één of meerdere voedingsstoffen. Dit wordt besproken tijdens de medische intake met onze arts Koen de Waegenaere.

 

Om een (ernstig) tekort aan voedingsstoffen aan te vullen, kan er gebruik gemaakt worden van voedingssupplementen. Dit gebeurt op basis van een voorafgaandelijk bloedonderzoek en wordt eveneens met onze arts besproken tijdens de medische intake.

 

Disclaimer. Aangezien ook wij mensen zijn die af en toe kunnen genieten van een zoete zonde, wordt er soms afgeweken van het bovenstaand voedingsplan. Rigiditeit kan immers leiden tot stress, en laat dat nu net zijn wat niet helpend is in een herstelproces... 😉