Ynco de Jong

'Als je niks nieuws doet, verandert er niets'

"Iedereen heeft het recht op de regie over haar/ zijn eigen leven"

 

De multidisciplinaire benadering voor stress-gerelateerde problemen en burn-out klachten ligt mij zeer na aan het hart. Ik ben ervan overtuigd dat het lichaam, de psyche en de ziel (geest) 1 ‘systeem’ zijn. Ik biedt oplossingen in plaats van hulp !

Ruim twintig jaar ervaring in groepstraining en personal coaching, én mijn eigen zogeheten burn-out in 2002 (en de jaren erna), gaven mij het inzicht dat een diepgaande verandering het meest effectief is bij een individuele benadering. Maar wel in combinatie met het opruimen van de oorzaak.

In het Lichthouse2be team ben ik voornamelijk bezig met de individuele dieptesessies volgens de Brein Regie Methode. Ik heb deze neuro-somatische techniek de afgelopen 2 decennia verder uitgewerkt waarbij ik mij o.a. baseerde op de PMA methode van Joop Korthuis.

Met mijn levensmotto 'Dare to share' als vertrekpunt was het logisch om mensen zo goed mogelijk te helpen naar herstel met specialistische professionals onder de best mogelijke omstandigheden. Mensen zitten soms langer dan een jaar thuis met een burn-out. Véél te lang en een direct gevolg van de chaotische manier waarop we volgens mij, in Nederland en België, met het fenomeen burn-out omgaan.

In mijn visie gaat het om het terugnemen van de regie over jouw eigen leven. Ik kijk er al naar uit om een rol te mogen spelen in het permanente herstel van jou (of van je medewerker).

Maaike Eijgenhuijsen 

"Be the light you want to see in the world"

Vanaf het begin van het Lighthouse2be ben ik actief binnen het team op onze fantastische locatie in Frankrijk. Ik ben het aanspreekpunt voor de deelnemers en uiteraard voor onze teamleden.

 

Ik ben actief bij de individuele sessies als coach volgens de Brein Regie Methode. Daarnaast ben ik als lichaamswerker (massage en Cranio Sacraal Therapie) en als medewerker bij de groepsprocessen regelmatig aanwezig. Maar ik ben feitelijk altijd beschikbaar voor vragen of gewoon even een “luisterend oor”.

 

De samenwerking tussen het lichaam en de geest boeit mij al vele jaren. Mijn drive is om te kunnen “zorgen” voor mensen die het moeilijk hebben. Om werkelijk iets te kunnen betekenen en deze mensen op te kunnen vangen en in een veilige bedding te begeleiden.

 

Mijn achtergrond is zeer divers en daar pluk ik elke dag de vruchten van. Gestart in de zorg en later binnen de financiële dienstverlening (uitvoerend en management).

 

Inmiddels alweer 17 jaar, richt ik mij vooral op mensenwerk; coaching (o.a. loopbaan- en re-integratie trajecten), dieptesessies via de Brein Regie Methode en vooral lichaamswerk.

 

Ik ben er voor jou als persoonlijke gastvrouw wanneer je bij ons als deelnemer een traject komt volgen. 

Susan Watertor

Mijn droom is in vervulling gegaan. Na praktijk te hebben gevoerd in Nederland en Spanje ben ik nu trots mede-oprichtster van dit mooie holistische zorgcentrum Lighthouse2be. Het is een plek waar liefde de basis vormt en alle facetten van het leven worden belicht. Voilà!

Naast de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse organisatie geef ik lichaamsgerichte behandelingen door middel van Rebalancing* en diverse massagevormen. Het mogen begeleiden van mensen door mijn aandachtige aanwezigheid en aanraking vind ik elke keer weer een cadeau. 

Sport en beweging is mijn tweede natuur en waar behulpzaam pas ik dit toe in mijn behandelingen. Ook verzorg ik groepssessies en andere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan begeleide meditatie, ademwerk, yoga, dansen, wandelen, excursies. In mijn vrije tijd zit ik het liefst op de mountainbike of trek ik wandelend de bergen in.

Mijn achtergrond in de reiswereld bracht me op heel veel mooie plekjes op deze aarde. Stilzitten was er niet bij, altijd onderweg en mijn aandacht vooral naar buiten gericht. Totdat de hernia in mijn rug me terugfloot. Achteraf gezien bleek dit een groot geschenk. De hernia was de start van mijn eigen helingsproces.

De noodzaak om naar binnen te keren en me te verdiepen in mijn innerlijke wereld heeft me op het spoor gezet van o.a. Rebalancing.

De wonderbaarlijke wijsheid van mijn eigen lichaam gaf me signalen die me herinnerden aan patronen die me vroeger beschermden en later in de weg stonden. Door die te doorbreken kreeg ik de kracht terug om de regie van mijn leven écht in eigen hand te nemen.

En precies deze regie heeft me aangezet tot het realiseren van mijn droom: het oprichten van een holistisch zorgcentrum waar liefde en vertrouwen de basis is. Omdat de nood aan een liefdevolle bedding, weg van prikkels en drukte, zo hoog is, voel(de) ik het als mijn plicht hierin iets te betekenen voor mijn medemens.

Kom bij ons, je bent zo welkom bij  Lighthouse2be. 

Dr. Koen De Waegenaere

Ik werk als gespecialiseerd arts in het Lighthouse2be-team.

Al sinds mijn jeugd ben ik uitermate gefascineerd door hoe het leven in elkaar steekt, en wat aan de basis ligt van ziekte en gezondheid.

Na de opleiding tot huisarts, die ik in 2002 voltooide aan de Universiteit van Gent (België), werkte ik een 10-tal jaar als klassiek geschoold huisarts. Tijdens deze periode ontstond een steeds groter wordende interesse om ziekte en gezondheid ook vanuit andere invalshoeken te benaderen. Dit leidde uiteindelijk tot een meer integrale, holistische visie die niet alleen lichamelijke, maar ook psychische, emotionele en spirituele factoren in rekenschap brengt.

Mede door mijn persoonlijke levensloop besloot ik te gaan werken als complementair (orthomoleculair) arts, wat uiteindelijk resulteerde in de geboorte van een eigen praktijk, de ‘Praktijk voor Energie en Vitaliteit’. Deze was gericht op mensen met langdurige en invaliderende klachten zoals burn-out.

Samen met mijn gezin verhuisde ik in 2021 naar Spanje om in een residentieel gezondheidscentrum aan de Costa Blanca te gaan werken. Tijdens deze passage leerde ik Maaike en Ynco kennen. De eerste stap naar samenwerking in Lighthouse2be was gezet !

Naast 7 prachtige kinderen ben ik eveneens gezegend met mijn fantastische levenspartner Ellen. Persoonlijk zou ik mezelf vooral omschrijven als een levensgenieter die passie en ook rust vindt in het vieren van het leven.

Naast mijn medische expertise hecht ik veel belang aan de mens achter de klachten. We zijn immers veel meer dan een lichaam dat  ‘gefixt’ dient te worden. Sleutelwoorden hierbij zijn hartelijkheid, gelijkwaardigheid en menselijkheid.

Samen met het team van Lighthouse2be gids ik je graag mee, op weg naar herstel en meer levensvreugde. Ook uit mijn naam heet ik je van harte welkom !

Vakgebieden en specialisaties

  • medische kijk op chronische aandoeningen zoals vermoeidheid en lusteloosheid, en aanslepende (chronische) klachten
  • specialisatie: diagnostiek bij onbegrepen klachten

 Academisch profiel & expertise

  • Klassieke opleiding geneeskunde (UGent)
  • Sportgeneeskunde (VUBrussel)
  • Orthomoleculaire opleiding (oa. Faché Instituut)
  • Psychosociaal counselor (Internationaal Holistisch Centrum)